طرز تهيه آبگوشت تبريزي
طرز تهيه آبگوشت تبريزي
آبگوشت ساده با عنوان ديزي نيز شناخته ميشود. اين غذا تركيبي از گوشت گوسفندي با دنبه، نخود، لوبيا سفيد، پياز و گوجه فرنگي است كه گاهي به آن سيب زميني چهار قاچ يا سيب زميني كوچك درسته نيز اضافه ميشود. آبگوشت را در دو مرحله سرو ميكنند: يك) آب آن را جدا كرده و در آن نان تريد ميكنند؛ دو) گوشت و حبوبات را ميكوبند يا نكوبيده با نان ميخورند. طرز تهيه آبگوشت ساده و خوشمزه نكاتي دارد كه در اين مطلب به آن پرداخته شده است.
طرز تهيه آبگوشت ساده
مواد لازم | |
گوشت گوسفندي با استخوان و دنبه | 400 گرم |
نخود خيس خورده | 1 فنجان |
لوبيا سفيد خيس خورده | 1 فنجان |
پياز بزرگ | 1 عدد |
گوجه فرنگي | 2 عدد |
رب گوجه فرنگي | 1 قاشق غذاخوري |
ليمو عماني | 2 عدد |
زردچوبه | 1 قاشق چايخوري |
آب | 10 ليوان |
نمك و فلفل | به ميزان لازم |
دستور تهيه:
- نخود و لوبيا را از شب قبل كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد تا نفخ آن گرفته شود.
- پياز را پوست گرفته و چهار قاچ كنيد. گوجه فرنگي را نيز چهار قاچ كنيد و كنار بگذاريد.
- حدود ۱۰ ليوان آب در قابلمهاي ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا آب به جوش آيد.
- وقتي آب به جوش آمد، گوشت را به آن اضافه كنيد و صبر كنيد چند دقيقه در آب بجوشد، سپس كف روي آن را با كفگير گرفته و پياز چهار قاچ، گوجه فرنگي چهار قاچ، نخود، لوبيا، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه كنيد.
- درب قابلمه را بسته و حرارت را كم كنيد. اجازه دهيد آبگوشت روي حرارت ملايم ريزجوش بزند و گوشت و حبوبات كاملا پخته و نرم شوند.
- ليمو عماني را شسته و سوراخ كنيد. پس از ۲ ساعت كه از پخت آبگوشت گذشت، نمك و ليمو عماني را به آن اضافه كنيد.
- رب گوجه فرنگي را در كمي روغن تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، سپس به آبگوشت اضافه كنيد.
- پس از ۳۰ دقيقه سيب زمينيها را تميز بشوييد و با پوست در آبگوشت بريزيد.
- حدود يك ساعت ديگر صبر كنيد تا آبگوشت كاملا پخته و جابيفتد.
- پس از تكميل پخت، گوجه فرنگي، پياز و دنبه را از آبگوشت جدا كنيد.
- پياز، گوجه فرنگي و دنبه را بكوبيد تا له شوند، سپس دوباره به آبگوشت برگردانيد.
- ليمو عمانيها را از آبگوشت خارج كرده، در ظرفي بگذاريد و با پشت قاشق فشار دهيد تا آب آنها خارج شود. سپس آب آن را به آبگوشت اضافه كنيد. مواظب باشيد هسته ليموها را به آبگوشت اضافه نكنيد، زيرا باعث تلخ شدن آن ميشود.
- آبگوشت را در كاسه و ساير مواد را پس از كوبيدن در بشقاب بكشيد.
- اين آبگوشت خوشمزه را با نان، سبزي خوردن و انواع ترشي مانند ترشي سير، ترشي بادمجان و ترشي پياز نوش جان كنيد.
نكات مهم و اصولي
- هرگز نمك و ليمو عماني را در ابتدا به آبگوشت اضافه نكنيد، بلكه پس از اينكه گوشت نيم پز شد به آن نمك و ليمو عماني بزنيد، زيرا نمك و ليمو باعث ديرپز شدن گوشت ميشود.
- به جاي ليمو عماني درسته ميتوانيد از گرد ليمو عماني استفاده كنيد.
- بهترين گوشت براي تهيه آبگوشت خوشمزه، گوشت گوسفند جوان يا بره است كه بهتر است با استخوان و دنبه باشد.
- براي كاهش زمان پخت، ميتوانيد همه مواد به جز سيب زميني را در زودپز بريزيد و پس از پخته شدن گوشت و حبوبات، سيب زميني را اضافه كنيد.
- براي بهتر شدن طعم آبگوشت ميتوانيد در پايان كمي محلول زعفران به آن اضافه كنيد.
- چاشني اصلي آبگوشت، ليمو عماني است، ولي در صورت تمايل ميتوانيد از آبليموي تازه يا آبغوره نيز در آن استفاده كنيد و ادويه جاتي مانند دارچين در پايان پخت به آن اضافه كنيد تا عطر بهتري پيدا كند.
- اگر قبل از تكميل پخت، آب غذا تمام شده بود مقداري آب جوش به آن اضافه كنيد.
آبگوشت يكي از غذاهاي سنتي است كه در شهرهاي مختلف به روشهاي متنوعي درست ميشود. برخي در تهيه آبگوشت ساده فقط از نخود استفاده ميكنند و لوبيا سفيد به كار نميبرند. چنين آبگوشتي را معمولا بدون رب و گوجه فرنگي درست ميكنند و رنگ آن قرمز نيست. اين آبگوشت با عنوان نخودآب شناخته ميشود و معمولا با گوشت ماهيچه يا راسته گوسفندي درست ميشود. البته اگر هدف كوبيدن آن باشد بهتر است از گوشت راسته و مقداري دنده گوسفندي استفاده شود.
طرز تهيه آبگوشت مرغ,طرز تهيه آبگوشت تبريزي,طرز تهيه آبگوشت بزباش,طرز تهيه آبگوشت در زودپز,طرز تهيه آبگوشت ساده,طرز تهيه آبگوشت براي 4 نفر,طرز تهيه آبگوشت مجلسي,طرز تهيه آبگوشت سنتي,طرز تهيه آبگوشت بلدرچين,طرز تهيه آبگوشت مرغ محلي,طرز تهيه آبگوشت مرغ با نخود,طرز تهيه آبگوشت مرغ ساده,طرز تهيه آبگوشت مرغ بدون لپه,طرز تهيه آبگوشت مرغ با لپه,طرز تهيه آبگوشت مرغ با سيب زميني,طرز تهيه آبگوشت مرغ خانگي,طرز تهيه آبگوشت مرغ دو نفره,طرز پخت آبگوشت مرغ
برچسب: ،
امتیاز:
بازدید: