لازانيا لقمه اي
لازانيا لقمه اي
آشپزي هم مانند بافندگي روشي براي تمرين تمركز حواس و تكنيكي قديمي براي مبارزه با اضطراب و بالا بردن حس شادي است. علاوه بر اين ها آشپزي مستلزم دقت و توجه زيادي است. بايد اندازه گيري كنيد، روي رول كردن خمير تمركز كنيد و… اگر روي طعم و بو تمركز كنيد و حواستان به چيزي كه درست مي كنيد باشد، همين تمركز حواس به خودي خود باعث كاهش استرس مي شود. كساني كه افسردگي دارند با آشپزي آرامش پيدا مي كنند چون آشپزي ذهن تان را از افكار ناراحت كننده دور مي كند و شما را مجبور مي كند روي كاري كه در حال انجام هستيد تمركز كنيد. و در آخر مي توانيد چيزي را كه با تلاش خودتان درست كرده ايد با ديگران به اشتراك بگذاريد. در ادامه با ما همراه باشيد :) ♥♥♥
لازانيا كه با نام خميربرگ هم شناخته مي شود نوعي غذاي ايتاليايي است كه از سه لايه پاستاي ورقهاي، سس مخصوص، و پنير پيتزا تهيه مي شود. لازانيا انواع مختلفي دارد و معمولاً در ماكروفر، فر، و يا روي اجاق گاز طبخ ميگردد. براي تهيه انواع لازانيا، از گوشت و سبزيجات استفاده ميگردد و به عنوان نهار، شام و يا پيش غذا سرو ميشود. در اين مطلب شما را با طرز تهيه لازانيا در ماكروفر، فر، ماهيتابه و نكات مهم و اصولي در تهيه آن آشنا ميسازيم.
مواد لازم براي تهيه لازانيا در ماكروفر، فر، ماهيتابه
لازانيا | 1 بسته |
فلفل دلمه اي خيلي ريز خرد شده | 1/2 ليوان |
قارچ خيلي ريز خرد شده | 1/2 ليوان |
پياز | 2 عدد |
مايه ماكاروني (گوشت چرخ كرده، سويا، نمك، زردچوبه، فلفل، رب) | 2 ليوان |
پنير پيتزا | 1 بسته |
سس گوجه فرنگي | به ميزان لازم |
مواد لازم براي تهيه سس بشامل
آرد سفيد | 2 قاشق غذاخوري |
كره | 25-50 گرم |
شير | 2 ليوان |
مراحل آماده كردن سس بشامل
- كره را آب كرده، سپس آرد را به آن اضافه كرده و هم بزنيد و آرد را در كره تفت دهيد.
- شير را به آرد اضافه كرده و با حرارت ملايم مرتب هم بزنيد تا غلظت آن مانند سس شود.
مراحل آماده كردن ورقه هاي لازانيا
- در يك قابلمه نسبتا بزرگ كه ورقههاي لازانيا در آن جا شود، تا دو سوم آب ريخته و آن را روي حرارت قرار دهيد تا به جوش آيد.
- وقتي آب به جوش آمد، نمك، يك قاشق غذاخوري آبليمو و يك قاشق غذاخوري روغن غير سرخ كردني به آن اضافه كنيد.
- ورقههاي لازانيا را به آرامي در آب جوش قرار داده، زماني كه نرم شدند در آبكش ريخته، ورقه ورقه با آب سرد بشوييد و به لبهي يك قابلمه آويزان كنيد تا روي هم خمير نشوند.
مراحل آماده كردن مايه گوشت
- گوشت گوسفندي كه 1/4 آن دنبه باشد چرخ كرده و در حين چرخ كردن، به ازاي هر نيم كيلو گوشت، نصف قاشق غذاخوري دارچين به آن اضافه كنيد. سپس گوشت را ورز داده و دوباره چرخ كنيد.
- دو برابر ميزان سويا روي آن آب جوش ريخته و در 5 ساعت، 3 بار آب آن را عوض كنيد تا زماني كه سويا نرم و پوك شود.
- سويا را آبكش كرده و با دو ليوان آب و يك قاشق غذاخوري آبليموي تازه به مدت 15 دقيقه بپزيد تا آب آن كشيده شود، سپس حرارت را خاموش كرده و اجازه دهيد سرد شود.
- پياز را ريز خرد كرده و با روغن سرخ كنيد تا طلايي شود، سپس گوشت چرخ كرده را به آن اضافه كرده و تفت دهيد.
- وقتي رنگ گوشت تغيير كرد، سويا را به آن اضافه كرده و هم بزنيد، زردچوبه، فلفل سياه و قرمز را هم اضافه كنيد.
- پس از چند ثانيه رب را به مواد اضافه كرده و كمي تفت دهيد تا رنگ آن قرمز شود.
- شعله را خاموش كرده و اجازه دهيد مواد كمي سرد شوند.
- مايه گوشت را پس از سرد شدن با قارچ و فلفل دلمه اي خرد شده مخلوط كنيد.
قرار دادن مواد بر روي لايه هاي لازانيا
- كف ظرف پيركس را با كره كمي چرب كنيد و يك لايه لازانيا داخل آن بچينيد.
- روي لازانيا به ترتيب سس بشامل، پنير پيتزا، و مايه گوشت بريزيد، دوباره يك لايه لازانيا روي آن قرار داده و همين ترتيب را براي لايه هاي بعدي تكرار كنيد.
- در آخر با سس بشامل كل سطح لازانيا را بپوشانيد، سپس يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بريزيد و روي آن را كاملا با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد.
- فر را از قبل در درجه حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم كنيد و ظرف لازانيا را به مدت 20 الي 30 دقيقه در طبقه وسط فر قرار دهيد.
- به منظور جلوگيري از خشك شدن لازانيا، يك ظرف آب داخل فر قرار دهيد.
- پنير پيتزاي ورقه اي را در لايه آخر قرار ندهيد.
- پايه مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار داده، ظرف را با درپوش روي آن بگذاريد و با قدرت 100 درصد به مدت 5 الي 6 دقيقه اجازه دهيد لازانيا بپزد.
- پس از اين مدت درپوش ظرف را برداشته، روي لازانيا را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد و ظرف را بدون درپوش روي پايه مخصوص قرار دهيد.
- دستگاه را به مدت 5 الي 6 دقيقه با تركيب گريل و قدرت 60 درصد روشن كنيد تا سطح پنير طلايي شود.
- كف ماهيتابه تفلون را با كمي كره چرب كنيد و لايههاي لازانيا را داخل آن بچينيد.
- ماهيتابه را بر روي حرارت خيلي ملايم قرار داده و از كنار ماهيتابه نصف استكان شير در آن بريزيد، دمي را روي درب ماهيتابه قرار داده و به مدت 30-15 دقيقه صبر كنيد تا لازانيا بپزد.
نكته: براي تهيه لازانيا از ظرف نسبتا بزرگ استفاده كنيد تا ورقه هاي لازانيا بدون شكستگي در آن جاي بگيرند.
لازانيا بدون فر,لازانيا لقمه اي,لازانيا سبزيجات,لازانيا رولي,لازانيا اسفناج,لازانيا شف طيبه,لازانيا با مرغ,لازانيا بدون گوشت,لازانيا بدون فر تصويري,لازانيا بدون فرن,لازانيا بدون فر با سس بشامل,لازانيا بدون فر با سس سفيد,لازانيا بدون فر خوشمزه,لازانيا بدون فر لقمه اي,لازانيا بدون فر با مرغ,لازانيا رولي اسفناج,لازانيا رولي بدون فر
برچسب: ،