طرز تهيه فلافل اهوازي و لبناني
طرز تهيه فلافل اهوازي و لبناني
فلافل يكي از غذاهاي خوشمزه و پر طرفدار شهرهاي جنوبي كشور مانند آبادان ، اهواز و … است. اين غذا در برخي كشورهاي عربي هم طرفداران زيادي دارد و جزو غذاهاي فوري و بسيار ارزان محسوب مي شود. با مواد لازم ذكر شده در اين آموزش آشپزي مي توانيد براي ۳ نفر فلافل تهيه نماييد. با دستور پخت و طرز تهيه فلافل در ادامه با ما همراه باشيد.
فلافل اهوازي
مواد لازم فلافل | |
نخود | ۳۰۰ گرم |
سير | ۳ حبه |
پياز | ۱ عدد |
آرد نخودچي | ۲ قاشق غذاخوري |
جعفري | ۱۰۰ گرم |
تخم مرغ | ۱ عدد |
زيره | ۱ قاشق چايخوري |
تخم گشنيز | ۱ قاشق چايخوري |
فلفل سياه | ۱ قاشق چايخوري |
نمك | به ميزان لازم |
فلافل خانگي
فلافل مامان جون
ابتدا نخود را در آب مي خيسانيم تا نفخ آن برطرف و نرم شود. حدود ۶ ساعت زمان نياز است تا نخودها به خوبي نرم شوند. البته اگر زمان داريد نخود را از شب قبل بخيسانيد. حالا اگر مخلوط كن داريد مي توانيد به راحتي تمام مواد را ميكس كنيد.توجه داشته باشيد كه هنگام ميكس كردن مواد خيلي له نشوند. ولي اگر مخلوط كن در دسترس نداريد نخود را بعد از خيس خوردن دو بار چرخ كنيد. سپس سير و پياز را رنده كنيد و به نخود اضافه كنيد. جعفري را نيز ساطوري خرد مي كنيم و به مواد اضافه مي كنيم.در مرحله بعد آرد نخودچي را كم كم به مواد اضافه مي كنيم و تخم مرغ را نيز به مواد فلافل اضافه مي كنيم. حالا بايد مواد را خوب ورز دهيم تا كاملا مخلوط شوند. پس از اينكه مايه فلافل آماده شد نوبت سرخ كردن فلافل مي رسد.براي سرخ كردن فلافل ها بايد در يك ظرف گود مقداري روغن بريزيم. توجه داشته باشيد بايد ظرف كوچك و گود باشد تا فلافل ها هنگام سرخ كردن در روغن شناور باشند. بايد اجازه دهيد روغن كاملا داغ شود سپس مايه فلافل را در روغن بيندازيد.مقداري از مايه فلافل را بر ميداريم و مانند كوكو سيب زميني به صورت دايره شكل حالت مي دهيم. البته مانند كوكو سيب زميني نياز نيست آنرا تخت كنيد و بايد به شكل گلوله باشد. حرارت زير تابه بايد بسيار ملايم باشد تا فلافل ها به آرامي مغز پخت شوند.پس از اينكه فلافل ها را سرخ كرديم آنها را در يك ظرف مي چينيم. در كنار فلافل مي توانيد مقداري سيب زمين هم سرخ كنيد. بهتر است فلافل را به صورت ساندويچي به همراه گوجه فرنگي ، خيارشور و … سرو نماييد.
فلافل سورية
فلافل طرز تهيه
توجه داشته باشيد كه اضافه كردن تخم مرغ در مايه فلافل اختياري است. اضافه كردن تخم مرغ باعث مي شود مواد به خوبي به همديگر بچسبند. نكته ديگر اين است كه اضافه كردن تخم مرغ باعث پفكي تر شدن فلافل مي شود.براي خيس كردن نخود به صورت عادي ۶ ساعت نياز است. البته اگر وقت زيادي نداشته باشيد مي توانيد با يك ترفند زمان خيس خوردن نخودها را نصف كنيد. براي اين منظور مقداري نمك به نخودهاي در حال خيس خوردن اضافه كنيد. با اين كار فقط ۳ ساعت زمان براي خيساندن نخودها نياز است.
طرز تهيه فلافل اهوازي و لبناني
برچسب: ، فلافل، فلافل اهوازي، فلافل خانگي، فلافل مامان جون، فلافل سورية، فلافل طرز تهيه، فلافل با نخود پخته، فلافل شام الاصيل، فلافل لبناني، فلافل ايراني،